Veneto banke

Venetobanke

Potpisivanje ugovora o pripajanju Veneto banke PBZ-u

03.08.2018

Kako javljaju iz PBZ-a, u petak su Veneto banka i PBZ potpisali ugovor o pripojenju Veneto banke PBZ-u, te namjeravaju do kraja listopada potpuno uklopiti Veneto banku u sustav PBZ-a nakon što se ispune svi potrebni uvijeti.

Nakon što su banke uputile Hrvatskoj narodnoj banci zahtjev za odobrenje ugovora, ugovor je predan trgovačkom sudu u Zagrebu, navode u objavi.

Nakon što se ispune svi potrebni zahtjevi ugovor će biti predan glavnoj skupštini Veneto banke na odobrenje.

PBZ kao glavna kreditna članica PBZ grupe, čiji je dio i Veneto banka od 12.srpnja ove godine, ima 100 posto udjela u dioničkom kapitalu Veneto banke, kako su izvijestili sa zagrebačke burze.

U PBZ-u su naglasili da oni dioničari koji imaju najmanje dvadeseti udio mogu podnijeti zahtjev za odobrenje ugovora glavnoj skupštini PBZ-a, a ukoliko se isti ne podnese mogu zatražiti uvid u dokumentaciju potrebnu za pripojenje.

“Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja dioničkog kapitala PBZ, niti će se vršiti zamjena dionica PBZ-a u zamjenu za dionice Veneto banke budući da PBZ drži sve dionice Veneto banke”, naveli su u priopćenju.

Osim toga, u PBZ-u su naveli da se potpuna integracija Veneto banke u njihov sustav namjerava provesti do 30. Listopada 2018.

Svi klijenti banke će pravovremeno biti obaviješteni o svim novostima koje se tiču pripojenja, a za vrijeme samog procesa, sva će se poslovanja klijenata odvijati nesmetano, objavili su u priopćenju iz PBZ banke koja je članica Sanpaolo grupe.

PBZ je početkom travnja objavio da u interesu vlasničkog restrukturiranja Sanpaolo grupe i prisutnosti na lokalnom tržištu ima namjeru u stijecanju potpunog vlasničkog udijela Veneto banke, po kupoprodajnoj cijeni od 20,5 milijuna eura.

Transakcija pripojenja se završila 12.srpnja, te je PBZ stekao 100posto udijela u Veneto banci, kako su naveli u priopćenju.

Pronađite najbolje zajam od vas

1 ponude
Provjeri sve ponudeProvjeri

Slanjem zahtjeva možete primiti novac u 15 minuta!