Pozajmica

alexander-mils-lCPhGxs7pww-unsplash (1)

Što je pozajmica? Koja je razlika između pozajmice i kredita. Brzi zajam, brza pozajmica online, privatna brza pozajmica, kratkoročna brza pozajmica na ruke, dugoročni brzi zajam online su nazivi na koje možete naići ako ste u potrazi za pozajmicom. Za sve one koji hitno trebaju novac ili imaju iznenadne troškove, ima toliko opcija da vam se lako može zavrtjeti u glavi.

Pozajmica je određena svota novca koju vam nudi zajmodavac pod određenim uvjetima. Ugovorom o pozajmici zajmodavac se obvezuje zajmoprimcu predati određenu svotu novca ili ugovorom istaknutu zamjenu određenih dobara.

Koja je razlika između pozajmice i kredita?

Svaki kredit je ujedno i zajam, no svaki zajam ne mora biti nužno i kredit. Iako su opisom vrlo slični i najčešće se koriste kao sinonimi, pojmovi krediti i pozajmica su zapravo različiti. Oba pojma sa sobom nose i određenu odgovornost, koju ne bi trebalo olako shvatiti.

Naime, kredit je određena svota novca koju banka predaje korisniku, bio namjenski ili nenamjenski kredit, na strogo određeni period otplate uz unaprijed dogovorenu vrstu kamate. Kredit može odobriti samo banka, a uvjeti istog su strogo određeni ovjerenim ugovorom.

Ugovorom o pozajmici, s druge strane, se zajmodavac obvezuje dati određenu svotu novca zajmoprimcu, koji se obvezuje u određenom vremenskom roku vratiti u istom iznosu. Razlika je i u tome što ugovor o pozajmici mogu nuditi sve fizičke i pravne osobe, te tvrtke koje se bave financijskim posredovanjem.

Kod kredita, jedino dobro koje se razmjenjuje je novac, dok kod zajma to ne mora biti slučaj, jer zajmom se smatra svaka razmjena dobara između dvije stranke.

Ugovorom o kreditu, kamata postaje fiksna stavka i u svakom slučaju otplatom kredita plaćate banci više nego što se posudili. Kod pozajmice je malo drugačije, jer kamata može a i ne mora biti definirana. To znači da se korisnici kojima hitno treba novac najčešće opredjeljuju za pozajmicu baš zbog nedostatka kamata kao stavke.

Što je beskamatna pozajmica?

Pri ostvarenju pozajmice, pitanje koje se često ponavlja je vezano za prisustvo kamate u ugovoru o zajmu ili ne.

Beskamatna pozajmica je svaka pozajmica koju se zajmoprimac obvezuje platiti u cijelosti, bez dodanih kamata.

Što je Internet pozajmica?

Internet pozajmice ili pozajmice online je skraćeni naziv za sve vrste zajmova i pozajmica koje se mogu ostvariti koristeći Internet. Naići ćete na termine kao što su: brzi zajam, brza pozajmica online, hitno nudim zajam, pozajmice na ruke, brzi krediti online i tako dalje. To su sve nazivi za pozajmice preko Interneta, odnosno brze pozajmice koje je online lako ostvariti u svega 15 minuta.

One su kratkoročne opcije posudbe manjeg iznosa novca za sve one kojima isti treba hitno.

U slučaju da vas je iznenadio kvar na autu ili neko izvanredno putovanje i hitno vam treba određena svota novca, rješenje možete pronaći u svako doba dana, gdje god se nalazili, online.

Pozajmice online su svakim danom sve popularnije a možete birati u moru specifično dizajniranih pozajmica koje odgovaraju baš vašem proračunu i džepu. Od brzih pozajmica na ruke, brzih zajmova online, novčanih zajmova i beskamatnih pozajmica.

Postalo je jako jednostavno doći do brzog zajma online da se tom metodom služe i oni koji su kreditno sposobni, jer im se ne da čekati u redovima na šalteru ili žele izbjeći papirologiju i proces odobrenja kredita, koji se često zna i odužiti. U slučaju da ste potpuno sigurni u mogućnost otplate brzog zajma online, oni su savršeno rješenje za vaše novčane potrebe.

Pronađite najbolje zajam od vas

1 ponude
Provjeri sve ponudeProvjeri

Slanjem zahtjeva možete primiti novac u 15 minuta!