Krediti za blokirane

close-up-photo-of-man-wearing-black-suit-jacket-doing-thumbs-684385

U slučaju nepodmirenih dugovanja prema jednom ili više pružatelja usluga, pravovremeno ne plaćenih ili zaboravljenih računa, vrlo lako može doći do blokade vašeg računa. Osim nepodmirenih dugova, možda imate loš kredibilitet jer ste bili sudužnik krivoj osobi. Koji god razlog bio za nesposobnost dizanja kredita, ovdje možete naći sve informacije kako ostvariti kredit za blokirane ili brzu pozajmicu.

Naime, krediti za blokirane služe onima koji nailaze na poteškoće u plaćanju tekućih kredita, te onima koji se boje blokade računa zbog prevelikih zaduženja. S obzirom da su oni nenamjenski krediti, dio može biti isplaćen korisniku na račun, bez specifikacije namjene, te pod uvjetom da su ostali dugovi podmireni.

Krediti za blokirane ili Krediti bez HROK-a (Hrvatski registar obveza po kreditima) su popularni nazivi za brze pozajmice koje možete ostvariti bez obzira na dokazanu negativnu kreditnu sposobnost.

Po GDPR-u (koji stupa na snagu 2018.te godine) banke više ne smiju koristiti stari sustav razmjene informacija o klijentima, tako da su time crne liste HROK-a neurednih platiša doslovno nestale. Otkad postoji HUB (Hrvatska udruga banaka) crnu listu održavaju, nadopunjuju i izmjenjuju banke međusobno na mjesečnoj razini. S obzirom da se banke ne mogu služiti crnim listama HROK-a, od tada je na građanima da sami dokažu svoju kreditnu sposobnost bankama. Taj proces skupljanja dokaza i sama papirologija su ono što čine proces odobrenja kredita još dužim i više kompliciranim.

Blokirani račun ili Crna Lista HROK-a

Prema podacima HNB-a tek 5% građana Republike Hrvatske ne plaća redovito kredite. Ovih 5% isto tako sigurno nisu na listi zato što su odabrali jednostavno ne plaćati kredit, nego je najvjerojatnije gubitak posla ili redovitih primanja na račun dovelo i njih same do nemogućnosti plaćanja računa.

Crne liste dolaze od HUB-a (Hrvatske udruge banaka), koje pomno prate sve građane i na mjesečnoj bazi nadopunjuju crnu listu. Ukratko, ako ne možete podignuti kredit u jednoj banci zato što se nalazite na crnoj listi, nećete moći ni u jednoj drugoj. U svakoj banci ćete biti na crnoj listi. Također je važno napomenuti da jednom kad podmirite sva dugovanja koja su vas dovela na crnu listu, na istoj ostajete još najmanje godinu dana nakon toga.

Nakon podmirenja dugova još godinu dana najmanje ostajete na crnoj listi.

Kako do kredita ako si u blokadi?

Kreditna sposobnost je odredba da je pojedinac sposoban otplaćivati određeni iznos u ratama ili anuitetima. U samom procesu odobrenja kredita, odluku i odgovornost preuzima banka ili kreditni posrednik, a vode se najčešće interno odobrenim postupcima.

Negativna kreditna sposobnost znači da je račun ili pod ovrhom, blokadom od FINA-e ili da se osoba nalazi na crnoj listi HROK-a.

S druge strane, krediti za blokirane se ostvaruju kod zajmodavca koji neće gledati vašu kreditnu prošlost, niti provjeravati crne liste HROK-a ni HUB-a. To su lako ostvarivi, gotovinski i nenamjenski krediti s nešto kraćim rokom otplate.

Kredite za blokirane preko zajmodavca možete ostvariti online, pomoću platforme za usporedbu kredita. Takav način podizanja kredita i zajmova za blokirane postaje sve popularniji, jer nema banke kao posrednika. Novac može sjesti na vaš račun u vrlo kratkom roku, a odobrenje takvog kredita se postiže najčešće brzo nakon prijave zahtjeva.

Ono što vam je potrebno za ostvarenje odobrenja kredita bez HROK-a ili brze pozajmice jesu vaši osobni podaci, adresa, kontakt, OIB i IBAN.

Ovim putem zajmodavac nema na osnovu čega osigurati se da će mu novac biti vraćen u zadanom roku, te je također moguće da će od vas tražiti jamstvo otplate uz sudužnika ili neku drugu vrstu osiguranja kao što su zadužnica ili polica životnog osiguranja.

Ostvarenje kredita za blokirane preko posrednika

Za ostvarenje kredita za blokirane možete također angažirati i kreditnog posrednika, koji će za vas obaviti zahtjev za kreditom, te u puno kraćem roku dostaviti informacije o kreditima i brzim pozajmicama za vaš proračun.

Tvrtka koja vam može pomoći realizirati takav kredit ili brzu pozajmicu je Eurokorekt Grupa, licencirani kreditni posrednik, ovlašten od Ministarstva Financija Republike Hrvatske. Osim što ne naplaćuju svoje usluge odobrenja kredita, nude i gotovinske nenamjenske kredite u iznosu i do 220.000 kuna, bez tečajnog rizika i na rok otplate i do 10 godina.

Upravo tvrtke koje se bave kreditnim posredovanjem nalaze načine olakšati građanima ostvarenje brzog zajma. Jedan od načina ostvarenja brzog kredita ili zajma su brzi sms krediti online. To samo govori kako se kreditne tvrtke brinu kako bi građanima učinile usluge podizanja novca što dostupnijim.

Kako do kredita pod ovrhom

Ovrha je vrsta blokade računa koja nastupa na snagu kad imate jedan ili nekoliko nepodmirenih računa. Ovrhovoditelj, ili tvrtka kojoj ste dužni platiti račune predaje zahtjev za ovrhu na vašem računu sve dok računi ne budu podmireni. Takva vrsta blokade na računu može trajati sve dok se računi ovrhovoditelja ne podmire ili ovrhovoditelj i ovršenik postignu sporazum o otplaćivanju duga na neki drugi način.

Krediti za ovršene su najčešće korištena metoda za skidanje ovrhe s vašeg računa. Ovrha nestaje onaj trenutak kad primite uplatu a dug koji vas je i doveo do ovrhe automatski je podmiren.

FINA je jedina organizacija koja može skinuti ovrhu s vašeg računa i to samo po nalogu ovrhovoditelja. U slučaju da računi nisu podmireni, a obe strane su našle neki drugi način podmirenja duga, ovrha se također skida.

Međutim, upravo krediti za ovršene su postali najčešća metoda skidanja ovrhe. Dug platite u cijelosti, skida vam se ovrha onog trenutka kad sjedne uplata na vaš račun i kredit koji ste dobili pod ovrhom otplaćuje se u ratama i anuitetima.

Pronađite najbolje zajam od vas

1 ponude
Provjeri sve ponudeProvjeri

Slanjem zahtjeva možete primiti novac u 15 minuta!