Gotovinski kredit

bank-banking-banknotes-business-210574 (1)

Što je to gotovinski kredit i po čemu ga razlikovati u moru svih vrsta kredita i brzih zajmova koji su nam danas dostupni. Čak i reklame na televiziji, ili su posvećene lijekovima ili kreditima.

Gdje god se okrenete danas možete čuti kako je jednostavno doći do kredita ili brzog zajma. Čak nam i banke pojednostavljuju nazive kredita kako bi nam što bolje približila sliku kredita koji baš nama treba. Pa ih zovu namjenski, nenamjenski krediti, gotovinski krediti, krediti za ovršene, krediti za nezaposlene. Ukratko, pomalo nešto za svakoga, ovisno o vašim potrebama i mogućnostima.

Gotovinski kredit je po definiciji nenamjenski kredit namijenjen onima koji imaju problema s likvidnošću. Kao instrument osiguranja kod gotovinskog kredita koristi se administrativna zabrana na plaću, polica životnog osiguranja ili mjenice.

Što vam je potrebno za ostvarenje gotovinskog kredita?

Gotovinski, kao i svaki drugi kredit, može ugovoriti samo banka.

Za ostvariti odobrenje gotovinskog kredita morate dokazati banci vašu kreditnu sposobnost. Banke internim aktima propisuju uvjete kreditne sposobnosti svojih klijenata, te je procedura u svakoj banci drugačija.

Uvjeti koje morate imati kako biste dokazali vašu kreditnu sposobnost banci su redovita mjesečna primanja i urednost plaćanja svih dugova.

Jamac ili sudužnik vam isto tako može podići kreditnu sposobnost. Što se tiče iznosa koji će vam banka pristati ustupiti prilikom ostvarenja gotovinskog kredita, on ovisi o anuitetima ili ratama koje vi možete otplaćivati, uzevši u obzir sve vaše tekuće troškove u mjesecu.

Gotovinski krediti i mjere opreza

Usprkos tome što je lakše doći do gotovinskih i nenamjenskih kredita nego namjenskih, isto treba biti na oprezu kad se odlučujete na ovakvu novčanu obvezu.

Mnogi korisnici se ipak odlučuju za alternativu, a to je brze pozajmice online. U doba kad smo svi ovisni o Internetu, kad ni kućanice više ne ulaze u kuhinju bez otvorene najdraže tražilice za recepte, sve što je online nam predstavlja nešto što je lakše. Isto tako i brze pozajmice online. Puno ih se brže ostvaruje od gotovinskih kredita, nema dosadne i komplicirane procedure sakupljanja dokumentacije i papirologije, te ih se može ostvariti bez ikakve kamate i dostupne su svugdje.

Gotovinski kredit ili brza pozajmica online?

No nije sve ni u lakoći ili dostupnosti. Činjenica je da baš zbog lakoće pristupa Internetu, kod traženja brzog zajma online, lako možete naići na prijevaru. Treba biti na oprezu pretražujući po oglasnim stranicama kredite i brze zajmove. Stranice za besplatno oglašavanje dopuštaju svakome, tko ima Internet, pristup. Što znači da možemo i vi i ja postaviti oglas online da dajemo brzi zajam, bez kamate, s dugoročnim rokom otplate.

Prije nego pristanete na uvjete brzog zajma online valja se posavjetovati s Internet platformama.

Ako ste ozbiljni po pitanju dizanja brzog zajma online, svakako preporučamo koristiti usluge tvrtki koje djeluju kao kreditni posrednik ili Internet platforme na kojima možete pravovremeno naći sve informacije o brzim zajmovima online.

Neke od njih ne naplaćuju svoje usluge posredovanja.

Svakako, nije na odmet ni provjeriti dodatno te tvrtke. Online je sve dostupno, tako i recenzije i komentari. Dobro se upoznajte s tvrtkom s kojom ćete novčano poslovati prije pristajanja na njihove uvjete.

Pronađite najbolje zajam od vas

1 ponude
Provjeri sve ponudeProvjeri

Slanjem zahtjeva možete primiti novac u 15 minuta!